Οι «δαίμονες» Τραμπ και η μάχη της Τζόρτζια

Οι «δαίμονες» Τραμπ και η μάχη της Τζόρτζια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΤΛΑΝΤΑ. Στον αστερισμό της εκλογικής μάχης της 5ης Ιανουαρίου στην Τζόρτζια κινείται η αμερικανική πολιτική, καθώς οι επαναληπτικές εκλογές για την εκλογή δύο γερουσιαστών στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου θα κρίνουν την ισορροπία δυνάμεων στη Γερουσία και άρα την ικανότητα του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να υλοποιήσει την πολιτική του. 

Στην προεκλογική συγκέντρωση του Σαββάτου στην Τζόρτζια, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πάλεψε με κάποιους από τους «δαίμονες» που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Ο Τραμπ επιχείρησε να πείσει τους παρευρισκομένους να ψηφίσουν το ταχύτερο δυνατόν δι’ αλληλογραφίας, παρότι ο ίδιος έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπονομεύσει τη νομιμότητα της επιστολικής ψήφου, ενώ τους προέτρεψε να μην καταφύγουν στην αποχή, την ώρα που ο ίδιος έχει απονομιμοποιήσει την εκλογική διαδικασία χαρακτηρίζοντας τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου «νοθευμένες». 

Το πλήθος, που κραύγαζε περί «κλεμμένων» εκλογών, ως επί το πλείστον δεν φορούσε μάσκες, σε ακόμη μία μαζική εκδήλωση διάδοσης του κορωνοϊού υπό τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος ο Τραμπ νόσησε τον Οκτώβριο, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και ο προσωπικός δικηγόρος του, ο 76χρονος Ρούντολφ Τζουλιάνι. Την ίδια ώρα, στην Τζόρτζια οι Δημοκρατικοί οργάνωσαν διαδικτυακή προεκλογική εκδήλωση υπέρ των δύο υποψηφίων γερουσιαστών τους, με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την οποία παρακολούθησαν περίπου 500.000 άνθρωποι. 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες ότι νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο μέχρι τώρα υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας της Καλιφόρνιας Ξαβιέ Μπετσέρα. Επίσης, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας εφαρμόζονται από χθες νέα περιοριστικά μέτρα διάρκειας τριών εβδομάδων, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού. Εν τω μεταξύ, χθες, ανακοινώθηκε ότι ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής από το Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνης απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT