Μπ. Τζόνσον: Πολύ, πολύ δύσκολη μια συμφωνία με την ΕΕ

Μπ. Τζόνσον: Πολύ, πολύ δύσκολη μια συμφωνία με την ΕΕ

Χρειάζεται ένα πανεπιστήμιο υπομονής, είπε χαρακτηριστικά ο Μισέλ Μπαρνιέ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ, πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για το Brexit, ενώ από ευρωπαϊκής πλευράς ο επικεφαλής διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ ζήτησε υπομονή.

«Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να πω ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ, πολύ δύσκολο,» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι να μη στενοχωρούνται, υπάρχουν σπουδαίες επιλογές για τη χώρα μας από κάθε άποψη. Το σημαντικό είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου, ό,τι κι αν συμβεί, θα υπάρχει αλλαγή και ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για την αλλαγή αυτή,» τόνισε ο κ. Τζόνσον, χωρίς να εξηγήσει ποια θα είναι η αλλαγή ή πώς θα προετοιμαστεί εντός τριών εβδομάδων ο κόσμος.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας Guardian, η κρίσιμη συνάντηση που συμφώνησαν να κάνουν ο κ. Τζόνσον με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουα φον ντερ Λάιεν θα λάβει χώρα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη.

Ο Γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση της βρετανικής κυβέρνησης να κλείσει τη συμφωνία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε ότι συνομίλησε με τον επικεφαλής της βρετανικής διαπραγματευτικής ομάδας Ντέιβιντ Φροστ για την προετοιμασία των επόμενων βημάτων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε ένα σχολείο, ή μάλλον ένα πανεπιστήμιο υπομονής».

Πηγή: The Guardian, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή