Ξανά στους ουρανούς το αεροσκάφος Boeing 737 Max

Ξανά στους ουρανούς το αεροσκάφος Boeing 737 Max

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους αιθέρες επέστρεψε το Boeing 737 Max, σχεδόν δύο χρόνια μετά την καθήλωσή του στο έδαφος (Μάρτιος του 2019), εξαιτίας των δύο θανατηφόρων ατυχημάτων σε Ινδονησία και Αιθιοπία.

Η επάνοδός του αεροσκάφους έγινε στη Βραζιλία, πραγματοποιώντας την πτήση εσωτερικού της βραζιλιάνικης αεροπορική εταιρείας Gol από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στην πόλη του Πόρτο Αλέγκρε. 

Η Gol που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Βραζιλία διαθέτει 7 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max, τα οποία σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει σε 27 πτήσεις του εσωτερικού. 

Μετά τα δύο δυστυχήματα τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους, η Boeing προχώρησε σε μια σειρά βελτιώσεων στα αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων της ενημέρωσης του λογισμικού πτήσης και της επαναπροσαρμογής της εσωτερικής καλωδίωσης. 

Η American Airlines αναμένεται να είναι ο επόμενος αερομεταφορέας που θα επανεκκινήσει τις πτήσεις με το 737 Max στις 29 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή