Αλβανία: Οργή και διαδηλώσεις για τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικά πυρά

Αλβανία: Οργή και διαδηλώσεις για τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικά πυρά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλώσεις πυροδότησε στην Αλβανία ο θάνατος 25χρονου από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αργά το βράδυ της Τετάρτης για να διαλύσει συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στα Τίρανα, που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 25χρονου Κλόντιαν Ράσα μία ημέρα νωρίτερα.

Αλβανία: Οργή και διαδηλώσεις για τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικά πυρά-1

EPA/MALTON DIBRA

Η τοπική αστυνομία απέδωσε τον θάνατο του 25χρονου σε υπερβολική χρήση βίας από έναν αξιωματικό, με φόντο την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Αρχικά, η αστυνομία υποστήριξε ότι ο 25χρονος έφερε όπλο και δεν συμμορφώθηκε με την εντολή αστυνομικού, ο οποίος τον κάλεσε να σταματήσει. Αργότερα, οι τοπικές αρχές έκαναν γνωστό ότι ο άνδρας κρατούσε κάποιο αντικείμενο, όχι όμως όπλο.

Αλβανία: Οργή και διαδηλώσεις για τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικά πυρά-2

REUTERS/Florion Goga

Ένας αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση για τον θάνατο του 25χρονου. «Ο αστυνομικός δεν ενήργησε σύμφωνα με τον νόμο ενώ χρησιμοποίησε το όπλο του», ανέφερε η αλβανική αστυνομία.

Διαδηλωτές, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, εκτόξευσαν αντικείμενα στο υπουργείο και έβαλαν φωτιά σε χριστουγεννιάτικα δέντρα, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters.

Αλβανία: Οργή και διαδηλώσεις για τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικά πυρά-3

EPA/MALTON DIBRA

Κατά το ίδιο μέσο, προκλήθηκαν φθορές στα παράθυρα άλλων κυβερνητικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του δήμαρχου των Τιράνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων τραυματίστηκαν εννέα αξιωματικοί, εκ των οποίων τρεις φέρουν σοβαρότερα τραύματα στο κεφάλι και το σώμα.

Αλβανία: Οργή και διαδηλώσεις για τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικά πυρά-4

EPA/MALTON DIBRA

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή