Υπέρ του εμβολιασμού η πλειοψηφία των Γερμανών

Υπέρ του εμβολιασμού η πλειοψηφία των Γερμανών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών σκοπεύει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ενώ ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι είναι αναγκαία επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της Handelsblatt, το 79% δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με τον έναν στους τρεις μάλιστα να δηλώνει ότι θα το κάνει «το συντομότερο δυνατό». Στην ίδια δημοσκόπηση, το ενδεχόμενο εμβολιασμού απορρίπτει εντελώς το 18%.

Σε δημοσκόπηση ωστόσο που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών n-tv και RTL, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εμβολιαστούν ανέρχεται σε 43%, ενώ το 50% δηλώνει ότι προτιμά να περιμένει. Ταυτόχρονα, το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του στην προοπτική εμβολιασμού και το 70% εκτιμά ότι σε καμία περίπτωση ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 49% των πολιτών θα προτιμούσε επιπλέον μέτρα περιορισμού για την διαχείριση της πανδημίας, με την συντριπτική πλειοψηφία (82%) να τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 19% τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων για την Πρωτοχρονιά. Επισημαίνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, στην ίδια έρευνα, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 38%, 17% και 79%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT