Για μονοπωλιακή πρακτική κατηγορείται το Facebook

Για μονοπωλιακή πρακτική κατηγορείται το Facebook

Απαιτείται η ακύρωση των εξαγορών του Instagram και του WhatsApp

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αθέμιτη μονοπωλιακή πρακτική κατηγορούν οι αμερικανικές αρχές το Facebook σχετικά με την εξαγορά άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram, απαιτώντας την ακύρωσή της, σε μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει την ιστορία των social media.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και πάνω από 40 πολιτείες της χώρας αποφάνθηκαν την Τετάρτη ότι το Facebook εξαγόρασε αντίπαλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να περιορίσει παρανόμως τον ανταγωνισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε εξαγορές όπως αυτή του Instagram έναντι 1 δισεκ. δολαρίων το 2012 και του WhatsApp προς 19 δισεκ. δολάρια δύο χρόνια αργότερα.

Από τις έρευνες 18 μηνών προέκυψε ότι οι εξαγορές είχαν μεταξύ άλλων στόχο να περιορίσουν το μελλοντικό ανταγωνισμό που θα αντιμετώπιζε το Faceboo , κι έχουν τώρα φέρει την αξία αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στα 800 δισεκ. δολάρια.

Η προσπάθεια της πολιτικής τάξης να περιορίσει την ανεξέλεγκτη γιγάντωση των μεγάλων εταιριών νέων τεχνολογιών βρίσκει σύμφωνους τόσο τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όσο και τον εκλεγέντα διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, με στόχο και άλλες εταιρίες, όπως οι Google, Amazon και Apple. Θεωρείται ότι έχουν υπερβολικά δεσπόζουσα θέση στις αγορές τους, καταπνίγοντας τον νομικά κατοχυρωμένο ανταγωνισμό.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή