Λευκός Οίκος προς επικεφαλής FDA: Έγκριση εμβολίου σήμερα ή παραιτήσου

Λευκός Οίκος προς επικεφαλής FDA: Έγκριση εμβολίου σήμερα ή παραιτήσου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορία λίγων ωρών προκειμένου να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού έδωσε ο Λευκός Οίκος στον επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους διαμήνυσε στον επικεφαλής του FDA Στίβεν Χαν να εγκρίνει το εμβόλιο μέχρι το τέλος της ημέρας (την Παρασκευή), ειδάλλως να παραιτηθεί, σύμφωνα με αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι το σχόλιο του κ. Μέντοους σχετικά με την παραίτηση «δεν είναι κόκκινη γραμμή», αλλά είχε την πρόθεση να παροτρύνει τον FDA «να δράσει γρήγορα και να κάνει τη δουλειά σταματώντας τις καθυστερήσεις».

Μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) πάντως δεν είχε υπάρξει κάποια ανακοίνωση από τον FDA. 

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «αργή χελώνα» τον FDA, καλώντας τον επικεφαλής του οργανισμού «να σταματήσει να παίζει παιχνίδια να αρχίσει να σώζει ζωές».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ δήλωσε ότι η έγκριση του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, με τους πρώτους Αμερικανούς να εμβολιάζονται ακόμα και τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει πληροφορήσει την παρασκευάστρια εταιρεία ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με την έγκριση.

Σημειώνεται ότι η ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του FDA τάχθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή