Ιράν: Εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Ρουχολάχ Ζαμ

Ιράν: Εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Ρουχολάχ Ζαμ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντικαθεστωτικός Ιρανός δημοσιογράφος Ρουχολάχ Ζαμ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υποκίνηση βίας κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2017, εκτελέστηκε σήμερα, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Την Τρίτη το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν είχε επικυρώσει τη θανατική καταδίκη του Ζαμ, ο οποίος συνελήφθη το 2019, αφού είχε παραμείνει επί τρία χρόνια στην εξορία.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Seda va Sima μετέδωσε ότι ο Ζαμ, «διευθυντής του αντεπαναστατικού δικτύου Amadnews, απαγχονίστηκε σήμερα το πρωί».

Ο Ζαμ είχε συλληφθεί πέρυσι από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, κατά την επιστροφή του στην Τεχεράνη από το Παρίσι όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, απολαμβάνοντας καθεστώτος πολιτικού πρόσφυγα στη Γαλλία, ενώ ήταν γιος του μεταρρυθμιστή κληρικού Μοχαμέντ Αλί Ζαμ και διαχειριστής της δημοφιλούς αντικαθεστωτικής ιστοσελίδας Amadnews, την οποία η κυβέρνηση της Τεχεράνης θεωρεί υπεύθυνη για τις διαδηλώσεις του 2017-18 σε ολόκληρο το Ιράν.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή