Η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

Η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο υπουργεία των ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση από χάκερ που συνδέονται με το ρωσικό κράτος ανέφεραν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, χθες, η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, χωρίς όμως να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη για αυτές τις πληροφορίες και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ταυτοποιήσει και να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα συνδέεται με αυτήν την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Ούλιοτ.

«Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες – εταίρους μας όσον αφορά τις δραστηριότητες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στα κυβερνητικά δίκτυα και παρέχουμε τεχνική βοήθεια στις εν λόγω οντότητες» ανέφερε, μιλώντας στο AFP, εκπρόσωπος της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας υποδομών (Cisa), που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη, η αμερικανική εταιρία πληροφοριακής ασφάλειας FireEye 9καλείται συνήθως για βοήθεια από πελάτες που πέφτουν θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο) παραδέχθηκε ότι ήταν και η ίδια αντικείμενο μιας πολυσύνθετης πειρατείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η Ρωσία είναι η χώρα από την οποία προέρχονται οι επιθέσεις και πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα ATP29, που βρισκόταν επίσης πίσω από τις επιθέσεις με στόχο την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Πάντως η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ και αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στις φερόμενες ως επιθέσεις.

«Οι κακόβουλες δραστηριότητες στον χώρο της πληροφορικής αντιτίθενται στις αρχές της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, στα εθνικά συμφέροντα και στο όραμά μας για τις σχέσεις μεταξύ κρατών», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

«Η Ρωσία δεν διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή