Ερντογάν: Από την Ε.Ε. δεν αναμένουμε κυρώσεις, αλλά την πλήρη ένταξη της Τουρκίας

Ερντογάν: Από την Ε.Ε. δεν αναμένουμε κυρώσεις, αλλά την πλήρη ένταξη της Τουρκίας

«Μας προκαλεί λύπη η διαδικασία κυρώσεων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Δεχόμαστε άδικες κατηγορίες», δήλωσε τη Δευτέρα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις συζητήσεις περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.  

«Μας λυπεί πως στην Ε.Ε και στις ΗΠΑ αυξήθηκε η ρητορική των κυρώσεων  και  πως κινητοποιήθηκε η διαδικασία τους. Ενώ η Τουρκία απο την Ε.Ε. δεν περιμένει κυρώσεις αλλά να τηρήσει το λόγο της για πλήρη ένταξη της χώρας μας στην Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας:

«Όπως και από τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ τις ΗΠΑ, δεν περιμένουμε κυρώσεις αλλά να μας στηρίξουν στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και εναντίον των δυνάμεων που έχουν λογαριασμούς στην περιοχή μας.  Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θέλει εντάσεις ή συγκρούσεις. Όμως όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα κανενός έτσι δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στα γεωστρατηγικά σχέδια της χώρας, αναφέροντας πως «σε έναν μεγάλο γεωγραφικό χώρο που εκτείνεται απο τη Λιβύη μέχρι την ανατολική Μεσόγειο κι απο τη Συρία μέχρι και τον Καύκασο, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια». «Αυτή την προσπάθεια την κάνουμε για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα μας», σημείωσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή