ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

Οι Μεγάλοι Εκλέκτορες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνιας ψήφισαν τον Μπάιντεν

Οι Μεγάλοι Εκλέκτορες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνιας ψήφισαν τον Μπάιντεν

Οι 16 Μεγάλοι Εκλέκτορες της Τζόρτζια ψήφισαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ, επικυρώνοντας την νίκη του εκλεγμένου προέδρου στην νότια Πολιτεία αυτή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του επιδίωξαν νομικά να μπλοκάρουν τη σημερινή ψηφοφορία των Μεγάλων Εκλεκτόρων για την επιβεβαίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Τζόρτζια και σε άλλες τρεις κρίσιμες Πολιτείες που ο Ρεπουμπλικάνος έχασε τις εκλογές, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αυτή την προσφυγή του Τέξας την Παρασκευή. 

Πενσιλβάνια

Οι 20 Μεγάλοι Εκλέκτορες της Πενσιλβάνιας ψήφισαν τον Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ, επιβεβαιώντας την νίκη του εκλεγμένου προέδρου στην Πολιτεία αυτή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020. 

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας η επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος στην Πολιτεία, η Νάνσι Πάτον Μιλς, δήλωσε αυτή είναι «μια σπουδαία μέτρα για τη δημοκρατία». 

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές στην Πενσιλβάνια με διαφορά περίπου 81.000 ψήφων. Η εκστρατεία Τραμπ κινήθηκε νομικά κατά των αποτελεσμάτων, επιδιώκοντας ανατροπή τους με ισχυρισμούς για εκτεταμμένες παρατυπίες. Πολιτειακά και ομοσπονδιακά δικαστήρια απέρριψαν αυτές τις προσφυγές. 

Αριζόνα

Οι 11 Μεγάλοι Εκλέκτορες της Αριζόνα ψήφισαν επίσης τον Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ, επιβεβαιώντας την νίκη του εκλεγμένου προέδρου στην Νοτιοδυτική Πολιτεία αυτή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020., ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολιτείας.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της Αριζόνα είχε κινηθεί νομικά κατά της καταμέτρησης των ψήφων στην κρίσιμη αυτή την Πολιτεία, αλλά ένας δικαστής πολιτειακού δικαστηρίου απέρριψε την αγωγή.