Η «ενοχλητική» Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Η «ενοχλητική» Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Αηδιαστική σεξιστική επίθεση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal για τη νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ο αρθρογράφος καλούσε την Μπάιντεν να εγκαταλείψει τον τίτλο «Δρ».

«Πρώτη Κυρία, κυρία Μπάιντεν, Τζιλ, πιτσιρίκα», αρχίζει το άρθρο του 82χρονου Τζότζεφ Επσταϊν. «Υπάρχει καμία πιθανότητα να αφαιρέσεις το “Δρ” πριν το όνομά σου; Το “δρ Τζιλ Μπάιντεν” ακούγεται πλαστό, για να μην πούμε λίγο κωμικό». Η Τζιλ Μπάιντεν είναι εκπαιδευτικός με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στα παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ το 2007, ένα χρόνο πριν από την εκλογή του συζύγου της στην αντιπροεδρία των ΗΠΑ. 

Το αντικείμενο του διδακτορικού της αφορούσε τους παράγοντες που οδηγούν κάποιους φοιτητές στα community colleges, (στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία συνήθως προτιμώνται από τους λιγότερο προνομιούχους) να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού της, η Τζιλ Μπάιντεν ξεκίνησε να διδάσκει αγγλικά σε ένα τέτοιο κολέγιο, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι ο σύζυγός της ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Η Μπάιντεν σκοπεύει να εξακολουθήσει να εργάζεται παρά την εκλογή του συζύγου της στην προεδρία, επιλογή που μάλλον δεν ταίριαξε στα γυναικεία πρότυπα που είχε στο μυαλό του ο 82χρονος αρθρογράφος. 

«Μαζί θα φτιάξουμε έναν κόσμο στον οποίο θα αναδεικνύουμε τα επιτεύγματα των κοριτσιών μας, αντί να τα μειώνουμε», έγραψε η Μπάιντεν στο Twitter. «Αυτό το άρθρο δεν θα είχε γραφτεί ποτέ για έναν άνδρα», σχολίασε ο σύζυγος της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, Νταγκ Εμχοφ. Ο Τσάστεν Μπούτιτζιτζ, σύζυγος του πρώην υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Πιτ Μπούτιτζιτζ, παρατήρησε ότι «ο συγγραφέας θα μπορούσε να είχε ξοδέψει λιγότερες λέξεις για να πει “ξέρετε, στις μέρες μου δεν ήταν ανάγκη να σεβόμαστε τις γυναίκες”».

Το πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν, στο οποίο ο συγγραφέας δίδασκε επί 30 χρόνια, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε «κάθετη διαφωνία με τις μισογυνικές απόψεις του κ. Επστάιν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή