Επιτροπή Εμπορίου: Ζητεί εξηγήσεις για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από εννέα εταιρείες

Επιτροπή Εμπορίου: Ζητεί εξηγήσεις για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από εννέα εταιρείες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) απαιτεί από εννέα εταιρείες τεχνολογίας να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης δεδομένων από τους χρήστες τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Amazon, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της TikTok ByteDance, η Discord, το Facebook και η θυγατρική του WhatsApp, το Reddit, το Snap, το Twitter και το YouTube που ανήκει στην Google θα πρέπει να παραδώσουν πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές συλλογής των δεδομένων τους. Οι εταιρείες έχουν 45 ημέρες για να απαντήσουν.

Εξάλλου, μαζί με τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων από τις εταιρείας, η Επιτροπή Εμπορίου αναζητά πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καθορίζουν ποιες διαφημίσεις θα εμφανίζουν στους χρήστες τους, εάν οι αλγόριθμοι ή τα αναλυτικά στοιχεία δεδομένων χρησιμοποιούνται σε προσωπικές πληροφορίες, τον τρόπο με τον οποίο «μετρούν την προώθηση και την έρευνα» από χρήστες και πώς οι πρακτικές δεδομένων τους επηρεάζουν παιδιά και εφήβους.

Η FTC χρησιμοποιεί την εξουσία της σύμφωνα με το άρθρο 6 (β) του Νόμου FTC, το οποίο της επιτρέπει να παρακολουθεί ευρείες μελέτες χωριστά από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Η Επιτροπή ξεκίνησε μια παρόμοια μελέτη πριν από λίγους μήνες για να εξετάσει προηγούμενες εξαγορές από τη μητρική της Google την Alphabet, την Amazon, την Apple, το Facebook και τη Microsoft που δεν υπόκεινται σε κανόνες για συγχωνεύσεις.

«Εργαζόμαστε, όπως κάνουμε πάντα, για να διασφαλίσουμε ότι η FTC διαθέτει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Twitter», δήλωσε εκπρόσωπος του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή