Ρωσία: Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα νοσηλεύονται με Covid

Ρωσία: Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα νοσηλεύονται με Covid

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 1.100.000 άτομα που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό νοσηλεύονται αυτή την περίοδο στη Ρωσία, εκ των οποίων οι 900.000 έχουν νοσηλεία κατ’ οίκον, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μοθυράσκα κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κυβερνητικού συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Γενικά σήμερα το 80% (των νοσούντων )… έχει ιατρική βοήθεια κατ’ οίκον και είναι 900.000 ασθενείς. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 216.000 ασθενείς. Επίσης 15.000 νοσηλεύονται προσωρινά, καθώς η διάγνωση και η αιτιολογία βρίσκονται στο στάδιο της επιβεβαίωσης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των εφεδρικών κλινών για ασθενείς με κορωνοϊό είναι επαρκής.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι οι εφεδρικές κλίνες αποτελούν το 22,8% του συνόλου των 278.500 κλινών.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι περισσότερα από 800.000 άτομα που εργάζονται στον υγειονομικό τομέα με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό έχουν πάρει το επίδομα του Νοεμβρίου που έχει ορισθεί και το οποίο θα δοθεί σε 934 χιλιάδες άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή