Γλέντι… πριν το νέο κλείδωμα για νεαρούς Λονδρέζους (εικόνες)

Γλέντι… πριν το νέο κλείδωμα για νεαρούς Λονδρέζους (εικόνες)

Εκατοντάδες νέοι στο Σόχο χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν να μην υπάρχει αύριο βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της Τρίτης πολλοί Λονδρέζοι, ενόψει του νέου, αυστηρού κλειδώματός τους για τις επόμενες εβδομάδες λόγω των αυξημένων στατιστικών κορωνοϊού στην πόλη.

Περιοχές όπως το Σόχο, στην καρδιά του Λονδίνου, αλλά και το διάσημο Πικαντίλι Σέρκους, θύμισαν βράδυ Πρωτοχρονιάς προ κορωνοϊού, με εκατοντάδες νέους να ξεφαντώνουν χωρίς την παραμικρή τήρηση μέτρων προστασίας.

Ούτε αποστάσεις, ούτε μάσκες, ούτε τίποτε άλλο δεν είχαν οι αδίστακτοι Λονδρέζοι που ήπιαν, γλέντησαν, χόρεψαν και… σύρθηκαν στους δρόμους του Γουέστ Εντ, ώσπου να τους μαζέψουν.

Οι αστυνομικοί, οι μόνοι με μάσκα στις φωτογραφίες, αποφεύγουν να παρέμβουν, μένοντας στις περισσότερες περιπτώσεις απλοί παρατηρητές των συναθροίσεων σε μπαρ, παμπ και δρόμους.

Οι οιωνοί είναι κάθε άλλο παρά θετικοί για τον μέσο Λονδρέζο. Καθημερινά κατακλύζεται με ειδήσεις και πληροφορίες για πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται, καθώς οι συνωστισμοί σε καταστήματα και χώρους εστίασης και διασκέδασης στη βρετανική πρωτεύουσα έχουν οδηγήσει σε έξαρση κρουσμάτων και σε επιστροφή της πόλης από την Τετάρτη στο ανώτατο επίπεδο εκτάκτων μέτρων.

Επιπλέον ακούν περί εξάπλωσης μιας μετάλλαξης του ιού που τον καθιστά ακόμη πιο μεταδοτικό στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ακούν και τις προειδοποιήσεις περί προβλημάτων που θα προκύψουν στην καθημερινότητά τους από την 1η Ιανουαρίου λόγω τυχόν μη επίτευξης εμπορικής συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με όλα αυτά γύρω τους οι νέοι Λονδρέζοι έχουν την ανάγκη να ξεδώσουν, αλλά το έκαναν χωρίς έλεγχο, κάτι που ασφαλώς προοιωνίζεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων σε καμιά δεκαριά ημέρες…

Φωτ. REUTERS/Henry Nicholls

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή