Αίτημα αποφυλάκισης από τη Μάξγουελ

Αίτημα αποφυλάκισης από τη Μάξγουελ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οπλισμένους φρουρούς έξω από το σπίτι της, σε περίπτωση που αποφυλακιστεί, ζήτησε η Γκισλέιν Μάξγουελ. Η Βρετανίδα σχετιζόταν στενά με τον καταδικασθέντα για εκπόρνευση ανηλίκου Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στο Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019 σε ηλικία 66 ετών. Η 58χρονη Μάξγουελ θα δικαστεί τον Ιούλιο του 2021 με τις κατηγορίες ότι προμήθευσε τρία ανήλικα κορίτσια στον Επστάιν προς σεξουαλική εκμετάλλευση τη δεκαετία του 1990, αδικήματα που επισύρουν ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Μετά τη σύλληψη και την αυτοκτονία του Επστάιν, η Μάξγουελ εξαφανίστηκε, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού εντοπίστηκε σε σπίτι που είχε αγοράσει με μετρητά στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ. Το πρώτο αίτημά της για αποφυλάκιση απορρίφθηκε, ενώ στο δεύτερο, που εξετάζεται αυτή την εβδομάδα, η Βρετανίδα, ο αγνώστων στοιχείων σύζυγός της και επτά άλλα άτομα προσφέρουν εγγύηση 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των ατόμων που προτίθενται να εγγυηθούν ότι η υπόδικος δεν θα εξαφανιστεί βρίσκεται ένας σύμβουλος ασφαλείας, ο οποίος δήλωσε ότι θα καταθέσει 1 εκατ. δολάρια ως εγγύηση και θα τοποθετήσει ένοπλη φρουρά στο σπίτι της Μάξγουελ.

Στα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αναφέρεται ότι την τετραετία 2007-2011 έγιναν κινήσεις άνω των 20 εκατ. δολαρίων ανάμεσα στους λογαριασμούς της Μάξγουελ και του Επστάιν. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι την περίοδο εκείνη, η Μάξγουελ διαχειριζόταν εταιρείες αεροπορικών υπηρεσιών για πελάτες μεγάλου πλούτου, οι οποίες σχετίζονταν με τον Επστάιν και οι αμφίδρομες μεταφορές χρημάτων σχετίζονται με τις εταιρείες αυτές. Οι δικηγόροι της πρότειναν να ζει υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση και να αποποιηθεί των δικαιωμάτων της σε περίπτωση αιτήματος έκδοσής της από τη Γαλλία ή τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ – αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να φύγει κρυφά από τις ΗΠΑ και να ζητήσει άσυλο στις χώρες αυτές, ως κάτοχος βρετανικού και γαλλικού διαβατηρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή