Καλιφόρνια: Έξτρα σάκοι πτωμάτων και φορτηγά-ψυγεία καθώς ο ιός καλπάζει

Καλιφόρνια: Έξτρα σάκοι πτωμάτων και φορτηγά-ψυγεία καθώς ο ιός καλπάζει

Στο μέσο της κορύφωσης του κύματος της πανδημίας βρίσκεται η πολιτεία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκτακτη αποστολή σάκων για νεκρούς αλλά και φορτηγών-ψυγείων για να χρησιμοποιηθούν ως νεκροθάλαμοι ανάγκης καταφεύγει η Καλιφόρνια ενόψει της τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού εκεί.

Η πολιτεία της αποστέλλει 5.000 σάκους στις περιοχές του Λος Άντζελες και του Σαν Ντιέγκο, που υποφέρουν ιδιαιτέρως από τη νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ θέτει στη διάθεση των υγειονομικών αρχών και 60 φορτηγά-ψυγεία για την ορθή αποθήκευση σορών.

Η αύξηση των νοσηλειών στην «Ηλιόλουστη Πολιτεία» είναι κατακόρυφη, φτάνοντας στο διπλάσιο επίπεδο από το υψηλό του καλοκαιριού, ενώ ο μέσος όρος των νεκρών κάθε μέρα ανέρχεται στους 163. Τα κρούσματα μόνο στην Καλιφόρνια ανέρχονται σε 32.500 κάθε μέρα, με ένα στα οκτώ να καταλήγει στο νοσοκομείο και περίπου 500 να μπαίνουν στην εντατική.

«Βρισκόμαστε στο μέσον της κορύφωσης,» δήλωσε ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην Κομητεία Όραντζ, που έχει δεινοπαθήσει και από τις πυρκαγιές, οι υγειονομικές αρχές σκοπεύουν να αποστείλουν μεγάλες σκηνές σε τέσσερα νοσοκομεία για να αντεπεξέλθουν στις καλπάζουσες ανάγκες τους.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή