ΚΟΣΜΟΣ

Σε προληπτική καραντίνα ο Πομπέο

Σε προληπτική καραντίνα ο Πομπέο

Σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ήρθε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα, αν και το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Πομπέο ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του υπουργείου», πρόσθεσε.

Προς το παρόν δεν είναι σαφείς οι περιστάσεις υπό τις οποίες ο κ. Πομπέο ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο που μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, ωστόσο η Washington Post ανέφερε χθες, Τρίτη, πως ακύρωσε ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει σε πάρτι σε εσωτερικό χώρο που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του κ. Πομπέο, για τις οποίες η Post ανέφερε ότι στάλθηκαν 900 προσκλήσεις, προκάλεσαν επικρίσεις από το Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάλεσε τον κ. Πομπέο να ακυρώσει τις εκδηλώσεις προκειμένου να αποφύγει να εκθέσει σε «απερίσκεπτο υγειονομικό κίνδυνο» τους υπαλλήλους του υπουργείου και το προσωπικό της εκδήλωσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS