Ρεβεγιόν με μάσκες ζητεί ο ΠΟΥ από τους Ευρωπαίους

Ρεβεγιόν με μάσκες ζητεί ο ΠΟΥ από τους Ευρωπαίους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηχηρή προειδοποίηση προς όλους τους Ευρωπαίους, να φοράνε μάσκες στη διάρκεια των οικογενειακών συγκεντρώσεων τα Χριστούγεννα, προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σημείωσε δε ότι η Ευρώπη διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» για ξέσπασμα ενός νέου τρίτου κύματος στις αρχές του 2021, καθώς η μετάδοση του ιού παρέμεινε υψηλή.

Οι χώρες της Ευρώπης καταγράφουν χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους σε καθημερινή βάση. Η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών που αυστηροπόιησε τα περιοριστικά της μέτρα, κλείνοντας σχολεία και μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είπε ότι το πρώτο εμβόλιο θα εγκριθεί εντός επτά ημερών. Η ίδια, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech – που αναπτύχθηκε στη Γερμανία – θα κυκλοφορήσει το συντομότερο και μάλιστα μια εβδομάδα νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ανακοίνωση από το ευρωπαϊκό γραφείο του ΠΟΥ ανέφερε ότι η αύξηση των συγκεντρώσεων οικογενειών και φίλων σε όλη την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, προκάλεσε σημαντικό κίνδυνο αύξησης της μετάδοσης της Covid-19.

Σημειώνει δε ότι οι οικογενειακές συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται εάν είναι δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους και οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν αποστάσεις.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή