Γερμανός υπ. Υγείας: Από τις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

Γερμανός υπ. Υγείας: Από τις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύουν να ξεκινήσουν εμβολιασμούς κατά της COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Στη Γερμανία θα ξεκινήσουμε, εάν η έγκριση γίνει βάσει προγραμματισμού, στις 27 Δεκεμβρίου. Οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θέλουν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν από τις 27 Δεκεμβρίου», δήλωσε πριν από συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και στελέχη της εταιρείας BioNTech.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνεδριάζει για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να δώσει την τελική έγκρισή της για το εμβόλιο στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν «να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID-19, από τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer/ BioNTech, ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή