ΚΟΣΜΟΣ

Αλ. Μπουρλά: Κανένα πρόβλημα παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου

Αλ. Μπουρλά: Κανένα πρόβλημα παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου

«Η Pfizer δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή του εμβολίου κατά της νόσου covid-19 και καμία αποστολή δεν έχει καθυστερήσει», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο CEO της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

O κ. Μπουρλά επισυνάπτει και την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία αναφέρει: «Αυτή την εβδομάδα αποστείλαμε με επιτυχία και τις 2,9 εκατομμύρια δόσεις που μας ζητήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στις τοποθεσίες που μας υποδείχθηκαν. Έχουμε εκατομμύρια δόσεις στις αποθήκες μας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει οδηγίες για την αποστολή και άλλων εμβολίων», απαντώντας σε σχόλια που την ήθελαν να αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγής και logistics στις ΗΠΑ.

 

Η Pfizer έχει μία μακρά και επιτυχή παράδοση παραγωγής και διανομής μεγάλων όγκων περίπλοκων εμβολίων και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε αυτη την  επίδοση με το εμβόλιό μας για την COVID-19.

Τους τελευταίους μήνες ενεργοποιήσαμε το εκτεταμένο δίκτυοι παρασκευής της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων εργαζομένων ηψηλών δεξιοτήτων σε πολλές τοποθεσίες. (…)

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να διανείμουμε 50 εκατομμύρια δόσεις αυτή τη χρονιά και 1,3 δισ. δόσεις το 2021 και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να παραδώσουμε το εμβόλιό μας στον Αμερικανικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση της Pfizer.