Ισχυρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

Ισχυρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ισχυρή χιονοθύελλα σαρώνει από χθες τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με τη χιονόπτωση να προκαλεί προβλήματα σε Πενσιλβάνια, Νέα Υόρκη και Μασαχουσέτη. Οι κάτοικοι στην πόλη της Νέας Υόρκης, στη Φιλαδέλφεια και τη Βοστώνη ξύπνησαν χθες σε χιονισμένο σκηνικό, με το χιόνι να φθάνει τα 11 εκατοστά στο κέντρο της Νέας Υόρκης και τα 16 εκατοστά στη Βοστώνη. Η χιονόπτωση της περασμένης νύχτας στη Νέα Υόρκη ήταν μεγαλύτερη από όση δέχθηκε η πόλη όλο τον περασμένο χειμώνα. Ο πάγος στους δρόμους προκάλεσε μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, με τις Αρχές να ανακοινώνουν τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων σε δυστυχήματα. Στην Πενσιλβάνια, καραμπόλα 60 οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο της πολιτείας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον είκοσι άλλων. Σε μήνυμά του στο Twitter ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τομ Γουλφ, ανέφερε: «Προσεύχομαι για τις οικογένειες των θυμάτων. Σας παρακαλώ, μείνετε σπίτι και μην εκτίθεστε σε κίνδυνο».

Η χιονοθύελλα επηρέασε τη λειτουργία μεταφορικών δικτύων σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ, με ορισμένες γραμμές λεωφορείων να έχουν ανακοινώσει αναστολή των υπηρεσιών τους για τουλάχιστον ένα 24ωρο ακόμη. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο διέταξε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων στην αμερικανική μεγαλούπολη. «Ξέρω ότι όλοι μας περιμένουμε με αγωνία το πρώτο χιόνι, αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η αυριανή ημέρα θα είναι σχολική ημέρα πλήρους τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές», είπε ο Ντε Μπλάζιο. Πέρα από την ισχυρή χιονόπτωση, η καταιγίδα συνοδευόταν από θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας που έφθανε τα 100 χλμ. την ώρα.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις επρόκειτο να συνεχιστούν μέχρι και χθες το βράδυ στις ΒΑ ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Το νότιο τμήμα του ψυχρού μετώπου επηρέασε ακόμη και περιοχές της κεντρικής Φλόριντα, σε απόσταση 1.600 χλμ. από τη Νέα Υόρκη, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους. Ενας από αυτούς, στην κομητεία Πολκ της Φλόριντα, προκάλεσε σημαντικές, αλλά ευτυχώς εντοπισμένες καταστροφές στην κωμόπολη Λέικλαντ, όπου δύο κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή