Πούτιν: Ο Ερντογάν είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του

Πούτιν: Ο Ερντογάν είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ήταν ο πιο δύσκολος διαπραγματευτής που αντιμετώπισε ποτέ, ο ίδιος είπε ότι δεν υιοθετεί αυτό το σκεπτικό.

«Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί [ηγέτες]. Υπάρχουν εθνικά συμφέροντα. Μερικές φορές είναι αναγκαίο να γίνουν ορισμένοι συμβιβασμοί, άλλες φορές χρειάζεται να επιμείνει κανείς στις θέσεις του. Τα υπόλοιπα είναι μη παραγωγικά», δήλωσε.

Φέρνοντας τις σχέσεις του με τον Ερντογάν ως παράδειγμα, ο Πούτιν είπε ότι οι δυο τους συχνά διαφωνούν και έχουν διαφορετικές απόψεις πάνω σε κάποια ζητήματα, αλλά τόνισε ότι  ο Ερντογάν για τη χώρα του «φτάνει μέχρι τέλους».

«Συχνά διαφωνούμε πάνω σε κάποια θέματα με τον πρόεδρο Ερντογάν. Μερικές φορές ίσως να έχουμε και αντίθετες οπτικές. Αλλά είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του. Αν πιστεύει ότι κάτι είναι καλό για τη χώρα του, φτάνει μέχρι τέλους», ανέφερε ο Πούτιν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, ο Πούτιν σημείωσε ότι προσδοκά να επιλύσει τουλάχιστον ορισμένα από τα υπάρχοντα προβλήματα μαζί του.

Πηγή: Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή