ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Μποτιλιάρισμα δύο ημερών σε παγωμένο δρόμο της Ιαπωνίας (εικόνες)

Κολλημένα σε αυτοκινητόδρομο χιλιάδες οχήματα λόγω ακινητοποιημένου ΙΧ στο χιόνι

mpotiliarisma-dyo-imeron-se-pagomeno-dromo-tis-iaponias-eikones-561199855

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν στα αυτοκίνητά τους περιστοιχισμένοι από πάγο πάνω από χίλιοι Ιάπωνες, με το ξημέρωμα της Παρασκευής να τους βρίσκει ακόμη μποτιλιαρισμένους σε αυτοκινητόδρομο στα όρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Οι παγωμένες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο Κανέτσου, που συνδέει το Τόκιο με τη Νιιγκάτα, δυσκόλεψαν πολύ από την Τετάρτη την κίνηση στην περιοχή, με τις αρχές να περιορίζουν την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο ώστε να τον αποσυμφορήσουν.

mpotiliarisma-dyo-imeron-se-pagomeno-dromo-tis-iaponias-eikones0

Το μποτιλιάρισμα ξεκίνησε από ιδιωτικό όχημα που κόλλησε στο χιόνι καταμεσής του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με την εταιρία διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων της Ιαπωνίας.

Με τη χιονόπτωση να πυκνώνει από το πρωί της Πέμπτης, η ουρά των οχημάτων στον Κανέτσου έφτασε ακόμη και τα 15 χιλιόμετρα. Ορισμένα οχήματα μπορούσαν να κινηθούν σε κάποια σημεία, όμως άλλα οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα ούτε λίγο ούτε πολύ επί 40 ώρες.

mpotiliarisma-dyo-imeron-se-pagomeno-dromo-tis-iaponias-eikones2

Κι ενώ το ρεύμα προς Νιιγκάτα καθάρισε ως το μεσημέρι της Παρασκευής, το ρεύμα προς Τόκιο παρέμενε μποτιλιαρισμένο με πολλά οχήματα να κρύβονται σιγά σιγά κάτω από τη λευκή κουβέρτα του χιονιού.

Οι αρχές έσπευσαν να μοιράσουν μπάλες ρυζιού, ψωμία, κράκερ, γλυκά σνακ και μπουκάλια νερού, καθώς και πολλά δοχεία βενζίνης και ντίζελ. ωστόσο και αυτά δεν έφταναν. Ένας οδηγός δήλωσε στο κρατικό κανάλι της Ιαπωνίας (ΝΗΚ) ότι αφού το τελείωσαν τα τρόφιμα και το νερό είχε βγάλει έξω ένα μπουκάλι και μάζευε χιόνι να το πίνει λιωμένο.

mpotiliarisma-dyo-imeron-se-pagomeno-dromo-tis-iaponias-eikones4

Πηγή: BBC, CNN