Νότια Αφρική: Αντιμέτωπη με νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Νότια Αφρική: Αντιμέτωπη με νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «οδηγεί» το δεύτερο κύμα μολύνσεων, τόνισε ο υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής Ζουέλι Εμκίζε.

«Ανακοινώνουμε ότι μια μετάλλαξη του ιού SARS-COV-2 – που σήμερα ονομάζεται 501.V2 Variant – έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες γονιδιωματικής εδώ στη Νότια Αφρική. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, επομένως, δείχνουν ότι το τρέχον δεύτερο κύμα που βιώνουμε καθοδηγείται από αυτή τη νέα μετάλλαξη», πρόσθεσε ο Εμκίζε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως γνώριζε ότι μια νέα μετάλλαξη του COVID-19 είχε εμφανιστεί στη Βρετανία, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι το στέλεχος συμπεριφερόταν διαφορετικά σε σχέση με τους υπάρχοντες τύπους του ιού.

Η Νότια Αφρική καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό στην αφρικανική ήπειρο, πλησιάζοντας τα 900.000 κρούσματα, με περισσότερους από 20.000 θανάτους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή