«Είναι σαν μια νέα ζωή»: Η Γουχάν μαθαίνει ξανά να γιορτάζει

«Είναι σαν μια νέα ζωή»: Η Γουχάν μαθαίνει ξανά να γιορτάζει

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αφού βίωσα το πρώτο κύμα της επιδημίας στη Γουχάν και ύστερα την απελευθέρωση, αισθάνομαι σαν να ζω μια δεύτερη ζωή», λέει η Ζάνγκ, 29 ετών, η οποία εργάζεται σε κατάστημα υφασμάτων στην πόλη, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός.

«Είναι σαν μια νέα ζωή»: Η Γουχάν μαθαίνει ξανά να γιορτάζει-1

Χωρίς μάσκες, ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους, καπνίζει και παίζει διάφορα παιχνίδια με ψεύτικα όπλα και μπαλόνια.

Η νυχτερινή ζωή στη Γουχάν έχει επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, περίπου επτά μήνες μετά την άρση του αυστηρού lockdown και οι νέοι άνθρωποι απολαμβάνουν αυτό το συναίσθημα της «κάθαρσης».

«Είναι σαν μια νέα ζωή»: Η Γουχάν μαθαίνει ξανά να γιορτάζει-2

Σε εικόνες, οι οποίες είναι πλέον αδιανόητες για πολλές πόλεις στον κόσμο που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν μια νέα έξαρση της πανδημίας, οι νεαροί κάτοικοι της Γουχάν σπεύδουν να αποζημιωθούν για τον χαμένο χρόνο της καραντίνας.

«Είναι σαν μια νέα ζωή»: Η Γουχάν μαθαίνει ξανά να γιορτάζει-3

Η αναβίωση της οικονομίας της Γουχάν στον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, προσφέρει μια ιδέα του πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή μετά την πανδημία, κάτι που πολλοί ελπίζουν ότι θα γίνει πραγματικότητα το 2021, μετά την παγκόσμια διάθεση των εμβολίων.

«Είναι σαν μια νέα ζωή»: Η Γουχάν μαθαίνει ξανά να γιορτάζει-4

Σημειώνεται ότι η Γουχάν δεν έχει καταγράψει κανένα τοπικό κρούσμα της νόσου από τις 10 Μαΐου, μετά το πέρας του lockdown, το οποίο ήταν ένα από τα αυστηρότερα που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT