Μακραίνει η λίστα των χωρών που αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς Βρετανία

Μακραίνει η λίστα των χωρών που αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς Βρετανία

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες ότι, όπως και οι αρχές πολλών ακόμη κρατών, αποφάσισε να απαγορεύσει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία και άλλες χώρες μετά τον εντοπισμό καινούργιου, ακόμη πιο μολυσματικού στελέχους του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου (της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν), σε συντονισμό με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αποφασίστηκε να επιβληθεί προσωρινή αναστολή των πτήσεων από το ΗΒ, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νότια Αφρική προς τη χώρα μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα μέσω Twitter.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία ανερχόταν ως χθες Κυριακή σε 18.097 νεκρούς (+246 θάνατοι σε 24 ώρες) επί συνόλου 2.024.601 μολύνσεων (+20.316 σε 24 ώρες).

Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Χιλής ανακοίνωσαν επίσης χθες Κυριακή ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής διευκρίνισε ότι η τελευταία πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιτραπεί να προσγειωθεί πριν από την έναρξη της ισχύος του μέτρου είναι αυτή που αναμένεται να φθάσει στο Μπουένος Άιρες σήμερα το πρωί.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Χιλής ανέφερε ότι θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και είχαν βρεθεί στο ΗΒ τις προηγούμενες 14 ημέρες να εισέρχονται στην επικράτεια. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, σύμφωνα με το Σαντιάγο.

Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση του Καναδά έκανε επίσης γνωστό ότι, όπως και οι αρχές σε πολλές άλλες χώρες, αποφάσισε να αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία.

Ειδικότερα, οι επιβατικές πτήσεις από το ΗΒ αναστέλλονται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Η αναστολή δεν αφορά τις πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων ή περιπτώσεις που κάποιο αεροσκάφος χρειάζεται να προσγειωθεί για λόγους ασφαλείας.

Η απόφαση ακολούθησε συνεδρίαση μελών του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Κόμματα της αντιπολίτευσης του Καναδά κάλεσαν νωρίτερα χθες την κυβέρνηση του Τριντό να προχωρήσει αμέσως στην αναστολή των πτήσεων από τη Βρετανία, κατηγορώντας την ότι άργησε να κλείσει τα σύνορα όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Επίσης, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανέστειλε χθες Κυριακή τις διεθνείς πτήσεις και την είσοδο στην επικράτειά του μέσω των χερσαίων συνοριακών διελεύσεων και των λιμανιών για τουλάχιστον μία εβδομάδα, μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του SARS-CoV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση «αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις -πλην εξαιρετικών περιπτώσεων- για περίοδο μιας εβδομάδας, η οποία ενδέχεται να παραταθεί για μία επιπλέον εβδομάδα», μετέδωσε το SPA, το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα μέτρα δεν αφορούν αεροσκάφη που εκτελούν διεθνείς πτήσεις και βρίσκονται ήδη στη Σαουδική Αραβία ούτε όσα έχουν λάβει ήδη άδεια να αναχωρήσουν, σύμφωνα με το SPA.

Εξάλλου, όλοι οι επιβάτες που έχουν φθάσει από την Ευρώπη και άλλες περιοχές όπου έχει εντοπιστεί το καινούργιο στέλεχος του νέου κορωνοϊού μετά την 8η Δεκεμβρίου κλήθηκαν να τεθούν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες.

Η Σαουδική Αραβία άρχισε την Πέμπτη εκστρατεία ευρείας κλίμακας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του νέου κορωνοϊού σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά τις πιο ευάλωτες ομάδες, ανθρώπους άνω των 65 ετών, πρόσωπα που έχουν παχυσαρκία ή σοβαρές χρόνιες παθήσεις, καθώς και ανθρώπους τα επαγγέλματα των οποίων τους εκθέτουν περισσότερο στον ιό.

Η Σαουδική Αραβία, η αραβική χώρα του Κόλπου με τον μεγαλύτερο πληθυσμό (34 εκατ. κάτοικοι) υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία: καταγράφει μέχρι στιγμής πάνω από 361.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 6.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή