AstraZeneca στο «MR»: Το εμβόλιο είναι ασφαλές – Έτοιμες οι αλυσίδες τροφοδοσίας

AstraZeneca στο «MR»: Το εμβόλιο είναι ασφαλές – Έτοιμες οι αλυσίδες τροφοδοσίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σαφείς και αυστηρές προδιαγραφές των ρυθμιστικών αρχών, στις οποίες εναπόκειται ο χρόνος έγκρισης, εγγυώνται την ασφάλεια του εμβολίου κατά της Covid-19, τονίζει εμμέσως πλην σαφώς στο «Μoney Review» η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca, στην Ελλάδα και την Κύπρο, Έλενα Χουλιάρα, υπογραμμίζοντας ότι η βρετανική πολυεθνική είναι έτοιμη να αρχίσει τις πρώτες παραδόσεις από τις αρχές του 2021.

Εκτός από τα συστήματα υγείας και τις κυβερνήσεις, το εμβόλιο που παράγουν εταιρείες όπως η AstraZeneca, αναμένει αγωνιωδώς και η αγορά, ως την εξέλιξη που θα απελευθερώσει την προοπτική για τις οικονομίες. Η κ. Χουλιάρα εξηγεί ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διανομή του θα γίνει αναλογικά με τον πληθυσμό των κρατών – μελών (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε μιλήσει για 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα). Τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της κρισιμότητας για τη δημόσια υγεία, το εμβόλιο θα πωληθεί στις κυβερνήσεις «χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Η ίδια κάνει λόγο για «μηδενικά περιστατικά σοβαρών λοιμώξεων ή νοσηλειών» κατά τις δοκιμές του εμβολίου, οι οποίες έγιναν γνωστές το προηγούμενο διάστημα για την απόκλιση στην αποτελεσματικότητα ανάλογα με τη δοσολογία (σ.σ. αναπάντητο είναι μέχρι στιγμής το ερώτημα αν οι ρυθμιστικές αρχές θα λάβουν υπόψη τα ευρήματα για δοσολογία η οποία οδήγησε σε αποτελεσματικότητα 90%).

Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη της AstraZeneca στο moneyreview.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή