Οι ανήλικες νύφες της Σιέρα Λεόνε στον καιρό της πανδημίας

Οι ανήλικες νύφες της Σιέρα Λεόνε στον καιρό της πανδημίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας νεαρός άνδρας γύρω στα 25 είδε για πρώτη φορά τη Μαρί Καμάρα καθώς έτρεχε με τους φίλους της μπροστά από το σπίτι της κοντά σε Δημοτικό σχολείο της περιοχής Κόνο στη Σιέρα Λεόνε. Λίγο αργότερα, έκανε πρόταση γάμου στην ανήλικη Μαρί. 

«Πηγαίνω σχολείο ακόμη. Δεν θέλω να παντρευτώ και να μένω στο σπίτι», του είπε εκείνη. 

Αλλά οι πιέσεις που ασκεί η πανδημία στο απομακρυσμένο αυτό μέρος της Σιέρα Λεόνε ήταν πιο έντονες από τις επιθυμίες μιας νεαρής μαθήτριας. Οι εργασίες εξόρυξης που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή έχουν επιβραδυνθεί λόγω του πλήγματος της COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία.

Οι δουλειές στο μαγαζί του πατέρα της με είδη ραπτικής δεν πήγαιναν καλά και τα ρούχα που ο ίδιος έραψε είχαν πιάσει σκόνη. Η οικογένεια χρειαζόταν λεφτά.

Δεν άργησε η στιγμή που η Μαρί βρέθηκε καθισμένη σε ένα χαλί, φορώντας ένα καινούργιο φόρεμα, καθώς η οικογένεια του 25χρονου έδινε στη δική της 500.000 Λεόνε (περίπου 50 ευρώ) μέσα σε ένα μπολ.

Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά τέτοιες παραδόσεις γάμων που έχουν μορφή οικονομικής συναλλαγής. Αλλά το οικονομικό χάος που προκάλεσε η πανδημία έχει οδηγήσει σε σοβαρή οπισθοδρόμηση: Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού θα οδηγήσουν 13 εκατομμύρια ακόμη κορίτσια στο να παντρευτούν πριν να γίνουν 18.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή