Τυφώνας; Πλημμύρα; Βάλτε… αδιάβροχο στο αυτοκίνητό σας! (βίντεο)

Τυφώνας; Πλημμύρα; Βάλτε… αδιάβροχο στο αυτοκίνητό σας! (βίντεο)

Σύστημα προστασίας οχημάτων για περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες και η κατακόρυφη αύξηση στη συχνότητα των ακραίων φαινομένων οδηγούν στην αναζήτηση προστασίας και των οχημάτων σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, που πλήττονται συχνά από φαινόμενα όπως τυφώνες και πλημμύρες. Έτσι, πέρα από τα καταφύγια των ανθρώπων, δημιουργήθηκε και το… αδιάβροχο για αυτοκίνητα.

Πρόκειται για σύστημα προστασίας των οχημάτων από την παράσυρση από νερά ή την πρόσκρουση από φερτά υλικά και αποτελείται κυρίως από πλαστικό, ανθεκτικό περιτύλιγμα και ιμάντες περίδεσης για να μη φεύγει από τη θέση του το όχημα.

Σε βίντεο που παρουσιάζει το Business Insider φαίνεται πώς εφαρμόζεται το κάλυμμα αυτοκινήτου, καθώς δεν αποτελεί κάτι σαν τη γνωστή στην Ελλάδα κουκούλα, παρά ένα διπλό προστατευτικό πλαστικό στρώμα που κλείνει και με φερμουάρ για απόλυτη ασφάλεια.

Η νέα έκδοση του αδιάβροχου χρειάζεται μόνο ένα άτομο για να το φορέσει στο όχημα, καθώς αποτελεί μια απλούστερη εκδοχή του πρωτότυπου.

Το κόστος των προστατευτικών αυτών, από την εταιρία Securo, ξεκινά από τα 480 δολάρια (400 ευρώ).

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή