Βρετανία: Υπάρχει αφθονία τροφίμων

Βρετανία: Υπάρχει αφθονία τροφίμων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι υπάρχει αφθονία τροφίμων και οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για εξάντληση των αποθεμάτων στα σουπερμάρκετ, έστειλε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Βρετανίας, οι Tesco και Sainsbury’s, προειδοποίησαν ότι θα αρχίσουν να υπάρχουν κενά στα ράφια των σουπερμάρκετ στη Βρετανία εντός ημερών αν δεν αποκατασταθούν σύντομα οι μεταφορές εμπορευμάτων με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Ωστόσο η Πατέλ υποβάθμισε τις ανησυχίες αυτές. «Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να ανησυχεί κανείς, υπάρχει αφθονία τροφίμων στα καταστήματά μας», δήλωσε η υπουργός στο LBC.

Την ίδια ώρα, η Πατέλ πρόσθεσε πως δεν έχει ακόμη ψωνίσει γιατί δουλεύει συνέχεια και διευκρίνισε ότι δεν είναι χορτοφάγος. «Ο σύζυγός μου έχει τη λίστα για τα ψώνια – έχει αναλάβει την αποστολή αυτή».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας καταρτίζουν και αναμένεται να παρουσιάσουν σχέδιο για την επανέναρξη των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς ο Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

Το σχέδιο αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC, το οποίο επικαλείται τον Κλεμάν Μπον, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή