Προς αναζήτηση «ακολούθων» ο Μπάιντεν

Προς αναζήτηση «ακολούθων» ο Μπάιντεν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέους «ακολούθους» στο Twitter θα πρέπει να αναζητήσει ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς η εφαρμογή δημοσίευσης σύντομων μηνυμάτων σχεδιάζει να «σβήσει» τους επίσημους λογαριασμούς του προέδρου και της Πρώτης Κυρίας (@POTUS, @WhiteHouse και @FLOTUS), αντί να επιτρέψει τη μετάβαση των υπαρχόντων ακολούθων στους λογαριασμούς της νέας κυβέρνησης.

Η τακτική αυτή αποτελεί καινοτομία για το Twitter, καθώς η εταιρεία είχε προβεί το 2017 σε «παράδοση και παραλαβή» των λογαριασμών της προεδρίας Ομπάμα στον Ντόναλντ Τραμπ, μεταβιβάζοντας και τους εγγεγραμμένους χρήστες. Το Twitter είχε επιλέξει το 2017 να αρχειοθετήσει τα tweet της εποχής Ομπάμα, τα οποία έπαψαν να εμφανίζονται στον λογαριασμό της νέας κυβέρνησης, διατηρώντας όμως τους ακολούθους στους νέους λογαριασμούς. Η πρωτοβουλία αυτή του Twitter δεν βρίσκει σύμφωνη την ομάδα Μπάιντεν.

Εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε χθες ότι οι συζητήσεις με τα στελέχη της εκστρατείας Μπάιντεν συνεχίζονται. Την ημέρα της ορκωμοσίας, όλοι όσοι ακολουθούν έναν από τους επίσημους λογαριασμούς της προεδρίας, θα λάβουν ειδοποίηση ότι τα μηνύματα αυτά αρχειοθετούνται, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να ακολουθήσουν τους λογαριασμούς της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν. «Το 2016, η κυβέρνηση Τραμπ ενσωμάτωσε το σύνολο των ακολούθων του προέδρου Ομπάμα στο Twitter, όπως άλλωστε είχε προτείνει και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα. Τώρα, το Twitter μας ενημέρωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή με μηδέν ακολούθους», λέει το στέλεχος της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν, Ρομπ Φλάερτι.

Παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν στερείται μέσων για να  επικοινωνεί με τους πολίτες, το Twitter αποδείχθηκε ιδανικό μέσο ανακοινώσεων και διαλόγου του προέδρου Τραμπ με τους ψηφοφόρους. Ο λογαριασμός του προέδρου Τραμπ διαθέτει σήμερα 33 εκατομμύρια ακολούθους, του Λευκού Οίκου 26 εκατομμύρια, της Πρώτης Κυρίας 16 εκατομμύρια και της εκπροσώπου Τύπου 6 εκατομμύρια. Τα περίφημα tweet του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχειοθετηθούν κάτω από την επικεφαλίδα @POTUS45, ενώ ο Τραμπ θα διατηρήσει τον αγαπημένο του προσωπικό λογαριασμό @realDonaldTrump, με περισσότερους από 88,5 εκατομμύρια ακολούθους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή