Αντ. Φάουτσι: Εμβολιασμός έως και 90% του πληθυσμού για επίτευξη ανοσίας

Αντ. Φάουτσι: Εμβολιασμός έως και 90% του πληθυσμού για επίτευξη ανοσίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης έναντι του κορωνοϊού θα απαιτούνταν να εμβολιαστεί έως και το 90% του αμερικανικού πληθυσμού διεμήνυσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Ο ίδιος είχει προβλέψει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιτύχουν υψηλά ποσοστά ανοσία στον πληθυσμό  «μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021», αφότου θα έχουν πραγματοποιηθεί εμβολιασμοί σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Σημειώνεται πως πάνω από 1 εκατ. Αμερικανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, από τις 14 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία, δηλαδή το 0,3% των πολιτών.

Ο Φάουτσι, ο οποίος συμβουλέυει τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ, όσο και τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την πανδημία, αναγνώρισε ότι έχει αλλάξει τις τις εκτιμήσεις του από τις αρχές του έτους, όταν έλεγε ότι μόνο 60% έως 70% θα πρέπει να εμβολιαστεί για πρέπει να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός. Νομίζω ότι το εύρος κυμαίνεται μεταξύ 70 και 90%, τόνισε στους Νew York Times.

Όσο πιο μολυσματική είναι μια ασθένεια, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό εμβολιασμού που απαιτείται για να φτάσεις στο κατώφλι της ανοσίας της αγέλης, όπου και περιορίζεται η εξάπλωσή της». πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή