Ν. Κορέα: Προς επίσπευση των εμβολιασμών μετά τον εντοπισμό του νέου στελέχους

Ν. Κορέα: Προς επίσπευση των εμβολιασμών μετά τον εντοπισμό του νέου στελέχους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν τις προσπάθειες για εκκίνηση του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς η χώρα ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων του νέου στελέχους που σχετίζεται με την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία.

Η νέα παραλλαγή του ιού, που θεωρείται πιο μεταδοτική από τις ήδη υπάρχουσες, εντοπίστηκε σε τρία άτομα που επέστρεψαν στη Νότια Κορέα από το Λονδίνο στις 22 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας (KDCA).

Η Νότια Κορέα θα παρατείνει την απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ενώ θα απαιτεί από τους επιβάτες από τη συγκεκριμένη χώρα καθώς και από τη Νότια Αφρική να υποβάλλονται σε τεστ προτού αναχωρήσουν, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Συνολικά, η KDCA κατέγραψε 808 νέα κρούσματα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο χαμηλότερος απολογισμός από το ρεκόρ των 1.241 μολύνσεων που καταγράφηκε την Παρασκευή.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή