Κομισιόν: Έως τον Σεπτέμβριο 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Κομισιόν: Έως τον Σεπτέμβριο 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως τον Σεπτέμβριο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή των πρώτων 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer και BioNTech στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. 

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατ. δόσεων, που πάντως, βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, είναι προαιρετική. 

Διευκρίνισε ακόμη ότι τα περισσότερα συμβόλαια ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και φαρμακοβιομηχανίες παραγωγής εμβολίων προβλέπουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των παραδόσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος του επόμενου έτους.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει υπογράψει συμφωνίες με τις Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Sanofi and CureVac για την προμήθεια συνολικά 2 δισ. δόσεων εμβολίων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει για την έγκριση του εμβολίου της Moderna στις 6 Ιανουαρίου και έχει δηλώσει ότι μπορεί να λάβει αιτήσεις για έγκριση από τις AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι ορισμένα από τα συμβόλαια προβλέπουν ότι οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν προς τον Μάρτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή