Ιρλανδία: Αισιόδοξο σενάριο για τον εμβολιασμό όλων μέχρι τον Αύγουστο

Ιρλανδία: Αισιόδοξο σενάριο για τον εμβολιασμό όλων μέχρι τον Αύγουστο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πληθυσμός της Ιρλανδίας θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με «ένα αρκετό αισιόδοξο σενάριο», υποστήριξε ο Μπράιαν ΜακΚράιθ, αξιωματούχος που έχει αναλάβει τη διανομή του εμβολίου. 

Όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE, αν και είναι αδύνατον να είναι κανείς ακριβής, εξετάζεται για τον Αύγουστο να έχουν φτάσει στη χώρα περισσότερες από 2 εκατομμύρια δόσεις. 

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το μοντέλο ως προς τις ημερομηνίες της αναμενόμενης έγκρισης και το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, (τον Αύγουστο) θα βρισκόμαστε ενδεχομένως πολύ κοντά ή στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού του μέρους του πληθυσμού της Ιρλανδίας που θέλει να εμβολιασθεί» εξήγησε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στο σενάριο, το οποίο αποκλείει τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών και των εγκύων (που δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech) και λαμβάνει υπ΄όψιν το γεγονός ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού που αρνείται να εμβολιασθεί.

Σημειώνεται ότι η  Ιρλανδία θα ξεκινήσει σήμερα τους εμβολιασμούς σε τέσσερα νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή