ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Περισσότεροι από τον Απρίλιο οι νοσηλευόμενοι στην Αγγλία

Περισσότεροι από τον Απρίλιο οι νοσηλευόμενοι στην Αγγλία

Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην Αγγλία είναι μεγαλύτερος από ό,τι στην κορύφωση του πρώτου κύματος και ο αριθμός των μολύνσεων έφθασε σε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με Βρετανό αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας.

Χθες, Δευτέρα, το πρωί, 20.426 άνθρωποι νοσηλεύονταν στην Αγγλία από την ασθένεια, έναντι 18.974 κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος, στις 12 Απριλίου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μόνο μέσα σε μία ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 41.385 ξεπερνώντας το όριο των 40.000 για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά, περισσότεροι από 2,3 εκατ. άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό στη Βρετανία, εκ των οποίων τουλάχιστον 71.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Πολλοί ανάμεσά μας έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους, φίλους, συναδέλφους και -σε μια περίοδο του χρόνου που είναι κανονικά εορταστική- πολλοί άνθρωποι αισθάνονται όπως είναι φυσικό ανησυχία, αποστέρηση και κόπωση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Αγγλίας, Σάιμον Στίβενς. «Και να ‘μαστε πάλι στο κέντρο της καταιγίδας με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού που σαρώνει την Ευρώπη και αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι «πολύ, πολύ επιβαρημένες», σημείωσε από την πλευρά του ο Μάθιου Κέρσοου, αξιωματούχος νοσοκομείου στο Κρόιντον, νότια του Λονδίνου, κάνοντας λόγο στο BBC για μια «δύσκολη στιγμή».

Η βρετανική κυβέρνηση υπολογίζει στα εμβόλια προκειμένου να εξέλθει από την κρίση. Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες τη γνώμη της για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από το βρετανικό εργαστήριο AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετά την έγκριση εκείνου των Pfizer/BioNTech που έχει χορηγηθεί σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους από τις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Σάιμον Στίβενς εκτίμησε πως «μόνο στο τέλος της άνοιξης» θα έχουν εμβολιαστεί όλοι άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες στη χώρα. «Αυτό αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αναλαμπή ελπίδας για τη χρονιά που έρχεται», υπογράμμισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP