Γερμανία: Για πρώτη φορά περισσότεροι από 1.000 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Γερμανία: Για πρώτη φορά περισσότεροι από 1.000 θάνατοι σε ένα 24ωρο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερους από 1.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, για πρώτη φορά αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Υπέκυψαν 1.129 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν 22.459 κρούσματα, κατά το Ινστιτούτο.

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη χώρα είχε καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη, όταν έχασαν τη ζωή τους 962 άτομα.

Συνολικά έχουν υποκύψει εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός 32.107 άνθρωποι στη Γερμανία αφότου άρχισε η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Η Γερμανία, η οποία είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε αρχικά την πανδημία την άνοιξη, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το δεύτερο κύμα και οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, με ισχύ τουλάχιστον ως τη 10η Ιανουαρίου.

Την Κυριακή άρχισε στη Γερμανία εκστρατεία εμβολιασμού, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες άνω των 80 ετών και το ιατρικό και νοσηλευτικό είναι οι πρώτοι στους οποίους χορηγείται το εμβόλιο που ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή