Ολλανδία: Εμμένει στο σχέδιο για έναρξη των εμβολιασμών στις 8 Ιανουαρίου

Ολλανδία: Εμμένει στο σχέδιο για έναρξη των εμβολιασμών στις 8 Ιανουαρίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ολλανδία θα εμείνει στο σχέδιό της να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 από τις 8 Ιανουαρίου, παρόλο που άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς αυτή την εβδομάδα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο Ντε Γιονγκ, «οι περισσότερες χώρες επέλεξαν να κάνουν συμβολικές πρώτες ενέσεις, έκανα μια σαφή επιλογή να μην το κάνουμε αυτό».

«Φυσικά θα ήθελα να είμαστε στους πρώτους, αλλά προβήκαμε σε υπεύθυνες επιλογές», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας δέχθηκε κριτική για την τοποθέτησή του ότι ήταν αδύνατο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί νωρίτερα από τον επόμενο μήνα, καθώς, όπως είπε, οι τοπικές υγειονομικές αρχές δεν ήταν έτοιμες για νωρίτερη έναρξη επειδή τα απαραίτητα συστήματα πληροφορικής δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.

Τα κρούσματα της νόσου στην χώρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, παρά ένα σκληρό lockdown κατά το οποίο όλα τα σχολεία και πολλά καταστήματα έκλεισαν στις αρχές του μήνα. Μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τα μέσα Οκτωβρίου.

Δεκάδες νοσοκομεία προειδοποίησαν ότι θα αναγκαστούν να αναβάλουν κρίσιμες επεμβάσεις και θεραπείες για να αντιμετωπίσουν έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών της Covid-19, ενώ η ολλανδική εθνική ένωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε επιλογές μεταξύ ζωής και θανάτου από τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός όσων νοσηλεύονται με την νόσο αυξήθηκε περισσότερο από 60% αυτό το μήνα και ανέρχεται σε 2.714.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή