Κίνα: Εντοπίστηκε το νέο στέλεχος από τη Βρετανία

Κίνα: Εντοπίστηκε το νέο στέλεχος από τη Βρετανία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην Κίνα, σε μια φοιτήτρια η οποία επέστρεψε από τη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι το νέο αυτό στέλεχος εντοπίστηκε σε μια 23χρονη φοιτήτρια η οποία έφτασε στην Κίνα από τη Σανγκάη στις 14 Δεκεμβρίου, αφού είχε βρεθεί στη Βρετανία.

Το στέλεχος αυτό του κορωνοϊού εντοπίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου στη Βρετανία, έπειτα από αναλύσεις. Το Πεκίνο είχε ανακοινώσει την ίδια ημέρα την αναστολή των πτήσεων από και προς τη Βρετανία.

Αυτό το στέλεχος του κορωνοϊού είναι το πρώτο που εισάγεται στην Κίνα «και αποτελεί μεγάλη απειλή για την πρόληψη και τον έλεγχο της COVID-19» στη χώρα, τόνισε το CDC στην ανακοίνωσή του.

Κατά συνέπεια έχουν ληφθεί πολλά μέτρα, ενώ η φοιτήτρια έχει τεθεί σε απομόνωση. Επιπλέον έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της, περιλαμβανομένων των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης στην οποία επέβαινε.

«Οι χώροι από τους οποίους πέρασε απολυμάνθηκαν», σύμφωνα με το CDC.

Αυτό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι 50% με 74% πιο μολυσματικό από τα άλλα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η βρετανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε αρκετές χώρες, όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή