Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον ζητεί να γίνει… Γάλλος

Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον ζητεί να γίνει… Γάλλος

Ο Στάνλι Τζόνσον δήλωσε στα γαλλικά ότι κατέθεσε αίτηση για γαλλικό διαβατήριο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ημέρα που αποχωρεί και τυπικά η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλι Τζόνσον ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση για γαλλικό διαβατήριο, ώστε να διατηρήσει τις επαφές του με την ΕΕ μετά το Brexit που προώθησε όσο κανένας ο ίδιος ο γιος του.

Ο πατήρ Τζόνσον έχει διαφορετικές απόψεις από τον πιο διάσημο γιο του. Πρώην ευρωβουλευτής, ο 80χρονος πια Βρετανός έγινε γνωστός στην Ελλάδα το καλοκαίρι που πέρασε διότι… εκμεταλλεύτηκε παραθυράκια των περιορισμών για τον κορωνοϊό ώστε να έρθει για τις διακοπές του στο Πήλιο. Στο δημοψήφισμα του 2016 ψήφισε εναντίον του Brexit, πηγαίνοντας κόντρα στον «πολύ» Μπόρις.

Την Πέμπτη ο Στάνλι Τζόνσον έκανε δηλώσεις στη Γαλλία, και μάλιστα στα γαλλικά, για να πείσει ότι δικαιούται να γίνει Γάλλος πολίτης ως πραγματικός Ευρωπαίος.

«Αν το καταλαβαίνω σωστά, είμαι Γάλλος. Η μητέρα μου γεννήθηκε στη Γαλλία, η μητέρα της ήταν εντελώς Γαλλίδα, όπως και ο παππούς της. Επομένως για μένα δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από την ανάκτηση όσων ήδη έχω, και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο,» είπε ο πατήρ Τζόνσον στον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL.

«Εγώ θα είμαι πάντα Ευρωπαίος, αυτό είναι βέβαιο. Κανείς δεν μπορεί να πει στον βρετανικό λαό ότι δεν είναι Ευρωπαίοι. Το να διατηρούμε σχέση με την ΕΕ είναι σημαντικό,» πρόσθεσε ο Στάνλι Τζόνσον.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή