Βρετανία: Πάνω από 60.000 κρούσματα για πρώτη φορά

Βρετανία: Πάνω από 60.000 κρούσματα για πρώτη φορά

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας περισσότερες από 60.000 περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορωνοϊού μέσα σε χρονικό διάστημα 24ωρών, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη του ιού.

Ο σημερινός απολογισμός είναι μια ακόμη μια υπενθύμιση της σοβαρότητας της υγειονομικής κρίσης καθώς Αγγλία και Σκωτία εισήλθαν από χθες σε ένα καθολικό lockdown, παρόμοιας αυστηρότητας με εκείνων του Μαρτίου, με εντολές για παραμονή στο σπίτι.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Γι αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι».

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται πάνω από 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Επίσης σήμερα ανακοινώθηκε πως ακόμη 830 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, από τους 407 θανάτους που αναφέρθηκαν χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των τεστ που διεξάγονται στη Βρετανία έχει επίσης αυξηθεί μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος πέρυσι.

«Θετικός ένας στους πενήντα Βρετανούς»

Κατά την ενημέρωση, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Αγγλία είναι σήμερα φορείς του ιού, με τους αριθμούς των ασθενών στα νοσοκομεία να είναι 40% υψηλότερος σε σχέση με την πρώτη κορύφωση της επιδημίας στη χώρα. 

Ανέφερε επίσης ότι πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων 1,1 εκατ. ανθρώπων στην Αγγλία και πάνω από 650.000 ατόμων ηλικίας από 80 και άνω. 

Τονίζεται μάλιστα ότι ο καθηγητής Κρις Γουίτι είπε πως ο ρυθμός αύξησης κρουσμάτων στη χώρα εντάθηκε κατά 70% κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του 2020, ενώ το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών εκτιμά ότι περίπου ένας στους 50 Βρετανούς είναι αυτή τη στιγμή θετικός στον ιό. 

Ο καθηγητής Γουίτι πρόσθεσε ότι σημειώνεται έξαρση του νέου στελέχους «σε όλες» τις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ασθενείς στα νοσοκομεία είναι περισσότεροι από ποτέ, κάτι που όπως τόνισε σημαίνει πως θα υπάρξει «αναπόφευκτα μια αύξηση των θανάτων» τις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος, ο Τζόνσον είπε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα ήταν δυνατόν τα μέτρα του lockdown να αρθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή