Υποψήφιος για επανεκλογή στον ΟΗΕ ο Αν. Γκουτέρες

Υποψήφιος για επανεκλογή στον ΟΗΕ ο Αν. Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι επιθυμεί και δεύτερη θητεία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, καθώς η θητεία του εκπνέει στο τέλος του έτους.

Ο Πορτογάλος διπλωμάτης επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του στη ηγεσία του ΟΗΕ, όπως δήλωσε σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, σε απάντηση της σχετικής ερώτησης του προεδρεύοντος του Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Γκουτέρες εξελέγη στην ηγεσία του ΟΗΕ το 2016 και έχει δικαίωμα και για δεύτερη πενταετή θητεία.

Ο επί επταετία πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δήλωσε στην επιστολή του ότι είναι έτοιμος να υποβάλει στη Γενκή Συνέλευση υπόμνημα των προθέσεών του για τη δεύτερη θητεία του και να συμμετάσχει στη σχετική συζήτηση με τις χώρες-μέλη.

Την Τρίτη οι προεδρεύοντες του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης θα συζητήσουν τη διαδικασία εκλογής του Γενικού Γραμματέα και αργότερα θα συντάξουν κοινή επιστολή σχετικά που θα σταλεί στις χώρες-μέλη του ΟΗΕ.

Πηγή: ΟΗΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή