Εντοπίστηκε το πρώτο μαύρο κουτί

Εντοπίστηκε το πρώτο μαύρο κουτί

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του ινδονησιακού αεροσκάφους της Sriwijaya Air, που κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, το βράδυ του Σαββάτου, παρασύροντας στον θάνατο τους 62 επιβαίνοντες. Ο καταγραφέας των στοιχείων της πτήσης εντοπίστηκε, χθες, από δύτες και ένα ρομποτικό υποβρύχιο που ερευνούσαν τον πυθμένα επί τρεις ημέρες. Στο μαύρο κουτί που ανασύρθηκε έχουν καταγραφεί όλα τα στοιχεία, όπως η πίεση του αέρα, η ταχύτητα και το ύψος της ολιγόλεπτης πτήσης. Στο δεύτερο μαύρο κουτί, το οποίο ακόμα αγνοείται, περιέχονται όλες οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χειριστών στο πιλοτήριο.

Ο στρατηγός των ινδονησιακών ενόπλων δυνάμεων Χαντί Τιαγιάντο δήλωσε, χθες, ότι οι ειδικοί πομποί των δύο μαύρων κουτιών, που εκπέμπουν ηχητικά σήματα ώστε να εντοπισθούν, έχουν αποκολληθεί, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι η ενδελεχής έρευνα θα αποδώσει και σύντομα θα βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί. Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών, Σοεργιάντο Ταγιόνο, εξήγησε ότι οι εμπειρογνώμονες θα χρειαστούν από δύο μέχρι πέντε ημέρες προκειμένου να «διαβάσουν» τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να δώσουν απάντηση στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Εκτός από το μαύρο κουτί οι δύτες έχουν ήδη συλλέξει δεκάδες ανθρώπινα μέλη, ρούχα, αποσκευές και κομμάτια του αεροσκάφους. 

Εντοπίστηκε το πρώτο μαύρο κουτί-1

Μετά τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού πραγματοποιήθηκε και η αναγνώριση της πρώτης σορού, ενός 29χρονου αεροσυνοδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή