Α. Ναβάλνι: Επέζησα – Καιρός να επιστρέψω στη Ρωσία

Α. Ναβάλνι: Επέζησα – Καιρός να επιστρέψω στη Ρωσία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Ρωσία θα επιστρέψει, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ο Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την παραμονή του στη Γερμανία όπου είχε μεταφερθεί δηλητηριασμένος, από το το Ομσκ της Σιβηρίας.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο ίδιος, με ένα βίντεο που ανήρτησε στο Instagram. «Σήμερα το πρωί έκανα ασκήσεις γυμναστικής. Τότε συνειδητοποίησα ότι ήρθε η στιγμή που περίμενα. Ίσως είμαι σχεδόν υγιής και τελικά μπορώ να επιστρέψω σπίτι. Το ερώτημα “να επιστρέψω ή όχι»” δεν στάθηκε ποτέ μπροστά μου, ακριβώς επειδή δεν έφυγα. Κατέληξα στη Γερμανία, αφού έφτασα σε ένα κουτί εντατικής θεραπείας, για έναν λόγο: Προσπάθησαν να με σκοτώσουν» λέει, μεταξύ άλλων.

«Είναι καιρός να επιστρέψω στη Ρωσία, παρά τις απειλές φυλάκισης» τονίζει στο βίντεο και συνεχίζει λέγοντας «Επέζησα. Και τώρα, ο Πούτιν, που έδωσε την διαταγή για την δολοφονία μου, λέει στους υποτακτικούς του να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην επιστρέψω».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στα χέρια του έχει ήδη το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής του για τις 17 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εσωτερικής πτήσης, μετά από απόπειρα δολοφονίας του με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok.

Ωστόσο, ρωσική ηγεσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Алексей Навальный (@navalny)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή