Αναζητείται για ανάκριση περί διαφθοράς ο υιός Τραμπ

Αναζητείται για ανάκριση περί διαφθοράς ο υιός Τραμπ

Η υπόθεση αφορά σε κατάχρηση κονδυλίων της επιτροπής ορκωμοσίας του προέδρου το 2017

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γιο του Προέδρου Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, κάλεσε εισαγγελέας για ανάκριση σχετικά με υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων που προορίζονταν για την τελετή ορκωμοσίας του πατέρα του πριν τέσσερα χρόνια.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσινγκτον, Καρλ Ρασίν, δήλωσε ότι ο Τραμπ Τζούνιορ έχει ενημερωθεί για το αίτημα να προσέλθει για ερωτήσεις, κατόπιν συγκέντρωσης νέου αποδεικτικού υλικού αυτή την εβδομάδα.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η επιτροπή για την ορκωμοσία του κ. Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017 έκανε κατάχρηση των κονδυλίων όταν κατέβαλε 50.000 δολάρια για ένα μεγάλο αριθμό δωματίων σε ξενοδοχείο για λογαριασμό του Οργανισμού Τραμπ.

Η κράτηση έγινε από τον προσωπικό βοηθό του υιού Τραμπ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει η εισαγγελία της αμερικανικής πρωτεύουσας, και τα δωμάτια φαίνεται να έχουν δοθεί σε προσωπικό φίλο του μεγαλύτερου γιου του απερχόμενου προέδρου.

Τα σχετικά στοιχεία προέκυψαν από την ευρύτερη έρευνα του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον περί πιθανής κατάχρησης ποσού άνω των 1 εκατ. δολαρίων από την επιτροπή διοργάνωσης της τελετής ορκωμοσίας, που κατηγορείται για υπέρογκη πληρωμή στο ξενοδοχείο Trump International Hotel στην πόλη τις μέρες της τελετής.

Το γραφείο του εισαγγελέα έχει ήδη ανακοινώσει την άσκηση δίωξης κατά της επιτγροπής και του Οργανισμού Τραμπ σχετικά με τις πληρωμές εκείνες.

Πηγή: The Independent

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή