Ο Λίβανος επιστρέφει στην Ελλάδα δύο εικόνες του 18ου αιώνα

Ο Λίβανος επιστρέφει στην Ελλάδα δύο εικόνες του 18ου αιώνα

Οι δύο εικόνες είχαν κλαπεί σε έκθεση στην Αθήνα, σύμφωνα με δικαστική πηγή του Λιβάνου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Λίβανος δύο εικόνες του 18ου αιώνα, οι οποίες κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια δημοπρασίας σε λιβανικό έδαφος, σύμφωνα με δικαστική πηγή του Λιβάνου.

Οι δύο εικόνες που αναπαριστούν τον Ιησού και την Παναγία και οι οποίες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είχαν κλαπεί σε έκθεση στην Αθήνα προ ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το AFP.

Η έρευνα που διεξάγεται στον Λίβανο δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής ούτε τον τρόπο με τον οποίο οι εικόνες εισήλθαν στη χώρα.

Ωστόσο, το πρόσωπο που θέλησε να αγοράσει τις δύο εικόνες κατά την διάρκεια δημοπρασίας στον Λίβανο ανακρίθηκε καθώς προσπαθούσε να τις μεταφέρει στην Γερμανία για να τις μεταπωλήσει, σύμφωνα με τη δικαστική πηγή.

Τα δύο έργα τέχνης παραδόθηκαν από τις λιβανικές δικαστικές αρχές στην πρέσβειρα της Ελλάδας στην Βηρυτό Αικατερίνη Φουντουλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή