Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)

Η θητεία Τραμπ όπως καθρεπτίζεται στις φωτογραφίες των τελευταίων τεσσάρων ετών

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, μπαίνει τέλος σε μια περίοδο τεσσάρων ετών που θα μνημονεύεται στο μέλλον πιθανότατα ως η πλέον παράξενη και σύνθετη στην πολιτική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-1

Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως ο 46ος πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο τερματίζει την τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην αμερικανική ιστορία.

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-2
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-3
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-4
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-5
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-6
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-7
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-8
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-9
Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-10

Ενώ μάλιστα επρόκειτο να λύσει τα προβλήματα των… μη προνομιούχων της Αμερικής, τελικά φάνηκε αποστασιοποιημένος από τα πραγματικά προβλήματα του πληθυσμού και των μειονοτήτων, πετώντας ψηλά και πάνω από την πολυσυλλεκτική αμερικανική κοινωνία με τις ιδιαιτερότητες της.

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-11

Έχοντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την εικόνα του – κλασική η προτίμησή του στις κόκκινες γραβάτες – θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος που λάτρεψε το… Τwitter, όσο κανείς άλλος.

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-12

Το βέβαιο είναι πάντως πως ακόμη και αν αποχωρεί ο κ. Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, το πλήθος που εξέθρεψε ο τρόπος διοίκησης και ο λόγος του απερχόμενου Προέδρου παραμένει πονοκέφαλος όχι μόνο για τη νέα διακυβέρνηση αλλά και για την αμερικναική κοινωνία.

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-13

Η φιγούρα του αναμένεται τα χρόνια που έρχονται να παραμείνει κοντά μας ως σύμβολο μιας καρικατούρας πολιτικής που προσπάθησε να ανελιχθεί σε αυτό ακριβώς που απαξίωσε.

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-14

Η υποψία μάλιστα, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ότι μπορεί ο κ. Τραμπ να επιστρέψει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 με δικό του κόμμα, βασιζόμενος στην ετερόκλητη βάση των 74 εκατομυρίων ψήφων που έλαβε στις 3 Νοεμβρίου, καθιστά πολύ ενδιαφέρουσα την επερχόμενη ψηφοφορία στη Γερουσία σχετικά με παραπομπή του σε δίκη για υποκίνηση στάσης στις 6 Ιανουαρίου.

Αποτυπώματα μιας περίεργης τετραετίας (εικόνες)-15

Αν λοιπόν η… στρατηγική ήττα στις προεδρικές εκλογές, που ποτέ δεν αποδέχθηκε, δε φθάνει στον κ. Τραμπ για να πάει σπίτι του, ίσως απαιτηθεί και η δικαστική ώστε να ξορκίσει για πάντα τον ακραίο λαϊκισμό η χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή