Γερμανία: Προειδοποίηση για κλείσιμο συνόρων αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Γερμανία: Προειδοποίηση για κλείσιμο συνόρων αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει τα σύνορα με τις γειτονικές της χώρες αν δεν λάβουν μέτρα ώστε να μειώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε ο προσωπάρχης της καγκελαρίου Μέρκελ, Χέλγκε Μπράουν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο κ. Μπράουν επεσήμανε πως είναι σημαντικό να τεθούν υπό έλεγχο τα επίπεδα των μολύνσεων ώστε οι χώρες να μπορέσουν να προστατευθούν από τα περισσότερο μεταδιδόμενα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

«Ο κίνδυνος όταν αυξάνονται τα κρούσματα σε μια χώρα, είναι πως αυτή η μετάλλαξη γίνεται σχεδόν η επικρατούσα παραλλαγή και τότε η μόλυνση δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί» σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Επομένως ακόμη αυστηρότεροι κανόνες εισόδου στα εσωτερικά μας σύνορα είναι αναπόφευκτοι και καθώς κανένας δεν το θέλει αυτό, είναι σημαντικό να ενεργήσουμε από κοινού τώρα» επεσήμανε.

Στο τραπέζι της Ε.Ε. νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Το ζήτημα νέων περιορισμών στις μετακινήσεις εντός της Ε.Ε. θα τεθεί σήμερα, Πέμπτη, στο τραπέζι στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην τηλεδιάσκεψη θα γίνει και η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο κορυφής για την ιδέα ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που τέθηκε επισήμως με την πρόσφατη επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή