ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Υπερβολικά βίαιες οι διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ναβάλνι

Κρεμλίνο: Υπερβολικά βίαιες οι διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ναβάλνι

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με ανθρώπους που διαμαρτύρονται βίαια και παράνομα έπειτα από τις διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο χιλιάδες πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι τα επίπεδα της βίας από πλευράς ορισμένων διαδηλωτών ήταν άνευ προηγουμένου και ότι τα πρόσωπα αυτά συμπεριφέρθηκαν πολύ επιθετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών -κάποια εκ των οποίων έχουν καταγραφεί σε βίντεο- ήταν πολύ λιγότερα, ενώ σημείωσε ότι όσοι κρύβονται πίσω από παιδιά ενεργούν ως τρομοκράτες και ότι ανήλικοι δεν θα πρέπει να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

«Οι τρομοκράτες δεν κρύβονται πίσω από γυναίκες και παιδιά; Ναι. Μην ξεχνάτε πόσες παρόμοιες περιπτώσεις έχει βιώσει η χώρα μας στη θλιβερή περίοδο της ιστορίας της. H ενθάρρυνση παιδιών στη συμμετοχή σε παρόμοιες διαδηλώσεις είναι πολύ κακή. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά μεταξύ των συλληφθέντων στις διαδηλώσεις», τόνισε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από AΠE – MΠE, Reuters, Sputnik